לאור כל השינויים בנוהל העסקת עובדים פלסטינאים בענף התעשיה והשירותים ובענף הבניין שמבוצעים לאחרונה על ידי לשכת השירות למעסיקים ( השם החדש של מדור התשלומים ברשות האוכלוסין וההגירה) נוצר מצב של קושי וסרבול בהליכי קבלת ההיתרים, דבר אשר מערים קשיים לא רק על המעסיקים, אלא בהרבה מקרים על עובדי לשכת השירות למעסיקים (מדור התשלומים).
בגין אי הבהירות ואי העקביות לפעמים מתקבלות החלטות ובתום לב על ידי הפקידים בלשכת שירות למעסיקים (מדור התשלומים) אשר הינם בניגוד לנוהל שפורסם על ידי רשות האוכלוסין וההגירה, אותן החלטות גורמות לנזקים רבים אצל המעסיקים שמעמידה אותם מדי פעם מול החלטות גורליות בעסק שלהם, לרבות ביטול הסכמים ו/או הפרה בעל כורחם להסכמי אספקת שירותים ו/או מוצרים ללקוחותיהם בשל היעדר כח אדם מיומן לאותה עבודה.
כחלק מאותם החלטות שגויות ו/או טעות בקבלת ההחלטות הן ביטול היתר לעובד פלסטינאי בשל בעיות טכניות ו/או בשל פרוצדורה שאינה ברורה לעובדים ו/או למעסיקים בהרבה מקרים, ואז המעסיק נשאר ללא כוח אדם מתאים לסוג העבודה שהסמיך והכשיר בה את העובד הפלסטינאי.
שכן כידוע לכולנו הזמן הכי יקר למפעל ו/או לחברה ו/או לעסק זה הזמן שבו שמושקע בלימוד העובד והכשרתו לביצוע העבודה הנדרשת בכדי לקבל את התוצאה הטובה ביותר בייצור ו/או בשירות, החלפת כוח אדם הינו בגין גזר דין חמור לעסק ולמעסיק וזאת כי ידוע לו כי יום אחרי הוא יאלץ להכשיר עובד חדש ו/או אחר דבר שיגרום להפסדים בזמן שיושקע בעובד החדש ו/או בעסק.
אותו מצב יכול להיגרם לכל עסק בהרבה מקרים, כגון:
איבוד או תום תוקף הכרטיס המגנטי לעובד הפלסטינאי
כל עובד פלסטינאי אשר רוצה להגיע לעבוד בארץ הוא אמור להחזיק בכרטיס מגנטי בתוקף בכדי שתותר כניסתו מהמעבר, ובטח היתר עבודה אצל המעסיק הספציפי.
לפעמים הכרטיס המגנטי הולך לאיבוד, ו/או לחלופין התוקף שלו תם מבלי שהעובד הפלסטינאי ישים לב לזאת, ואז העובד לא יכול להיכנס לישראל לעבוד, הגבלה שהינה הגיונית והגון בנסיבות המקרה זאת בכדי לבצע מעקב וניהול תקין להכנסת ופיקוח על העובדים הפלסטינאים בישראל.
אך מה שלא שם אליו לב העובד הפלסטינאי שיש לו תקופה מסוימת בכדי שיוכל להנפיק כרטיס מגנטי חדש ו/או לחדש את תוקף הכרטיס המגנטי אם זה לא יבוצע במהרה ותוך זמן מאוד קצר עלול העובד הפלסטינאי לאבד את היתר העבודה שלו, ואז יצטרך להמתין בתור עד שיקבל ו/או יתפנה היתר חדש בענף שהוא עובד בו, וזאת בשל הדרישה הגדולה על העובדים הפלסטינאים לעבודה בישראל בכל הענפים לרבות ענף התעשיה והשירותים אשר לא בוצעו בו הגדלה במכסה.
אך מה שנכון שלא תמיד הפקידים בלשכת השירות למעסיקים (מדור התשלומים) מקבלים את ההחלטה הנכונה ובהתאם לנוהל לגבי תוקף ההיתר ומתי אפשר לשמר את ההיתר, שכן בנוהל רשום בריש גליי מה התקופה שבה תעמוד לזכות העובד הזכות להיתר העבודה בישראל.
החלטה שגויה יכולה להוות בעיה רצינית לעסק ודרך ההתמודדות של המעסיק עם אותה החלטה, ואז המעסיק נמצא במבוי סתום או למצוא עובד חדש עם היתר בענף שלא בהכרח תמיד דבר טוב, ו/או להמתין עד שתתפנה מכסה לאותו עובד דבר אשר הינו נדיר בתקופה זו, בשני המקרים הנזקים לא קטנים.
להיעזר בשירותי משרד עו"ד ענאן חמאם בהגשת ערעור ללשכת השירות למעסיקים
לפעמים ההחלטה הכי נכונה היא לשוחח עם לשכת השירות למעסיק (מדור התשלומים) ו/או להגיש ערעור על החלטתם וזאת בכדי לא לאבד את הזכות שהעסקת אותו עובד.
בכדי לחסוך מזמנו היקר של המעסיק ו/או העסק משרדנו נותן את השירות של הגשת ערעור על החלטות לשכת השירות למעסיקים (השם החדש של מדור התשלומים ברשות האוכלוסין וההגירה).
תתקשרו אלינו עוד עכשיו ואנחנו נדאג למצוא לכם פתרון בהקדם האפשרי, תחסכו משאבים וזמן יקר ואנחנו נדאג לקבלת היתר לעובדים לעסק שלכם.
המידע הינו רלוונטי לנוהל החדש בענף התעשיה והשירותים שפורסם בתאריך 21.03.2021